Lainojen yhdistäminen

Meneekö sinulla kuukaudessa suurin osa palkastasi korkeakorkoisten pikavippien maksamiseen? Tämä kyseinen skenaario voi olla tuttu monelle meistä. Sen lisäksi että useilla on velkaa, monesti velkaa on myös useammista eri paikoista. Yhden kalliin lainan lisäksi voi maksettavana olla jopa kahden tai kolmen lainan kalliita korkoja sekä kustannuksia.

 Useiden lainojen maksamiseen kuluu kuukaudessa jopa satoja euroja. Se voi tehdä suuren loven rahapussiin joka kuukausi. Älä turhaan maksa monien lainojen korkoja sekä kustannuksia, vaan yhdistä ne yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. 

Me autamme sinua pääsemään yli tästä vaikeasta tilanteesta. Kerromme mitä positiivisia asioita lainojen yhdistäminen tuo elämääsi. 

5/5

Lainasumma
1 – 2000 €

Korko
0 – 20%

laina-aika
3 – 54 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 60 000 €

Korko
4,19 – 20%

laina-aika
12 – 180 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 60 000 €

Korko
4,19 – 20 %

laina-aika
12 – 180 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
10 – 5000 €

Korko
0 – 20%

laina-aika
3 – 36 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 10 000 €

Korko
13,9 – 19,9 %

laina-aika
8 – 80 kk

Arvostelu
Lue lisää

Haluatko nähdä lisää lainapaikkoja? Katso sivustomme pikalainavertailu.

Yhdistämällä lainat säästät lainakustannuksissa

Käytännössä lainojen yhdistämisessä yhdistetään kalliit kulutusluotot tai muut velat yhdeksi halvemmaksi lainaksi. Yhdistelylainan hakeminen on järkevää, sen avulla voit maksaa korkeakorkoiset lainat pois uudella edullisemmalla lainalla. Muista hyödyntää yhdistelylainaa esimerkiksi tilanteessa jossa nykyisten lainojen kulut ovat selkeästi kalliimmat mitä uudessa lainassa. 

Lainojen yhdistämisen tarkoitus on pyrkiä välttämään useiden korkojen ja kustannuksien maksamista moneen eri paikkaan. Se auttaa myös paremmin pysymään kärryillä omasta taloudesta, kun useiden lainojen sijaan maksat vain yhtä. 

Lainojen yhdistämisen hyödyt

Parhaimmillaan lainojen yhdistäminen voi auttaa pitämään talouden kasassa sekä estämään ylivelkaantumisen. Usein ylivelkaantuminen syitä on monet lainat tai osamaksut useisiin eri paikkoihin. Seuraavaksi käymme läpi mitä hyötyjä lainojen yhdistäminen sisältää.

 • Yhdistäminen auttaa säästämään lainan korkokustannuksissa
 • Mahdolliset tilinhoitomaksut laskevat
 • Maksettavana on vain yksi lainanlyhennys
 • Pysyt paremmin kärryillä omasta taloudesta
 • Lainan maksaminen on helpompaa kun eräpäiviä on vain yksi

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen kannattaa silloin kun aikaisempien lainojen tai luottojen maksaminen vaikeutuu. Yhdistelylaina auttaa myös säästämään rahaa muihin järkevämpiin asioihin sekä se antaa joustavuutta talouteen. Käytännössä yhdistelylaina helpottaa lainan takaisinmaksua kun maksettavana on vain yhden lainan korot ja kustannukset. Pysyt paremmin perillä siitä paljonko lainaa on lyhennetty ja miten paljon sitä on lyhentämättä. 

Aikaisemmin tiiliotteessa saattoi olla useita lainanlyhennyksiä, mutta yhdistelylainassa tililtäsi lähtee kuukausittain yksi ja sama summa. Tämän takia talouden ymmärtäminen sekä sen kasassa pitäminen on paljon yksinkertaisempaa. Muistettavana on vain yksi eräpäivä, joten sen unohtaminen ei pitäisi olla mahdollista. Omaan pankkiin pystyy myös asettamaan tietylle  laskulle automaattisen maksamisen, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia kun oman tilin saldon riittävyydestä. 

Ennen yhdistelylainan hakemista kannattaa tehdä maksuton lainavertailu, jotta varmistut lainan edullisuudesta. Vertailupalvelut keräävät sinulle valmiiksi kriteerejäsi vastaavat lainanmyöntäjät. Lainojen vertaileminen on ilmaista eikä se sido vielä lainan ottamiseen. Lainojen yhdistäminen kannattaa seuraavissa tilanteissa:

 • Sinulla on useita avoimia luottoja tai lainoja eri lainanmyöntäjille
 • Haluat tietää tarkasti oman taloutesi tilanteen
 • Useiden lainojen sijaan haluat maksaa vain yhdestä lainasta
 • Et halua unohtaa lainojesi eräpäivää

Yhdistelylainan korko

Yhdistelylainan korko määräytyy valitsemasi lainasumman mukaisesti, siihen vaikuuttaa myös oma maksykyky. Jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on omat vaatimukset jotka lainanhakijan tulee täyttää. Jos valitsemasi lainasumma on suurempi, sitä matalampi yhdistelylainasi korko on. Parhaimmillaan rahoituslaitoksilta voi saada yhdistelylainaa 4 % korolla. Lainojen korkoon voi vaikuttaa myös se haetko lainaa yksin vai rinnakkaishakijan kanssa. Jos hakijoita on yhden sijaan kaksi voi pankit tarjota lainan pienemmällä korolla. Lue lisää rinnakkaishakijan vaatimuksista valitsemasi luotonantajan sivuilta. 

Valitse palvelumme kautta itsellesi sopiva lainapalvelu ja voit saada lainatarjoukset jopa minuuteissa. Saadessasi lainatarjoukset voit rauhassa vertailla niitä ja valita itsellesi edullisimman vaihtoehdon. Jokainen lainatarjous sisältää koron, kustannukset, lainan lyhennykset eräpäivän sekä maksuajan. Lainan korkoa on etukäteen vaikea määrittää, sillä usein se määräytyy hakijan taustatietojen mukaan. 

Vuonna 2020 voimaan astui lakimuutos, joka puolitti kulutusluottojen korot 20 prosentista 10 prosenttiin. Korkokatto on voimassa 2021 loppu vuoteen asti, joten tällä hetkellä lainojen korot eivät voi olla yli  10 %. Varsinkin tämän lakimuutoksen aikana yhdistelylainan hakeminen on järkevä vaihtoehto, sillä alennetun koron takia lainakustannukset ovat alhaiset. 

Näin lainojen yhdistäminen toimii käytännössä

 1. Avaa itsellesi exceli tai muu vastaava ja laske yhteen nykyisten lainojesi kustannukset. Lisää laskutoimitukseen lainojesi todelliset vuosikorot, kuukausierät, mahdolliset tilinhoitomaksut sekä huomioi myös laina-ajat. 
 2. Kun olet laskenut nykyisten lainojesi kustannukset, siirry kilpailutukseen. Tee maksuton lainojen kilpailutus ja valitse edullisin laina itsellesi. 
 3. Siirry hakemaan yhdistelylainaa ja säästä selvää rahaa. Hakemuksen jälkeen rahat maksetaan tilillesi yleensä heti tai viimeistään saman päivän aikana. Kun yhdistelylaina on maksettu tilillesi kuittaa sen avulla kaikki vanhat lainat pois.