Kilpailuta laina

Etsitkö edullista lainaa etkä halua maksaa siitä ylimääräisiä kustannuksia? Kilpailuttamalla lainat saat monta lainatarjousta eri luotonmyöntäjiltä. Jos hakemasi lainasumma on suuri, sitä tärkeämpi osa lainojen kilpauluts on. Parhaimmillaan kilpailutuksen avulla voit säästää useita satoja ellei jopa tuhansia euroja koko laina-ajalta. 

Alkuun lainojen kilpailuttaminen voi tuntua haastavalta sekä monimutkaiselta prosessilta. Halusimme tarjota helpotuksen lainan kilpailutusta harkitseville, joten listasimme tähän tärkeimmät faktat. 

5/5

Lainasumma
100 – 60 000 €

Korko
4,19 – 20 %

laina-aika
12 – 180 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
1 – 2000 €

Korko
0 – 20%

laina-aika
3 – 54 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 60 000 €

Korko
4,19 – 20%

laina-aika
12 – 180 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
10 – 5000 €

Korko
0 – 20%

laina-aika
3 – 36 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 10 000 €

Korko
13,9 – 19,9 %

laina-aika
8 – 80 kk

Arvostelu
Lue lisää

Haluatko nähdä lisää lainapaikkoja? Katso sivustomme pikalainavertailu.

Paras lainan kilpailuttaja

Ennen lainan kilpailuttamista on suositeltavaa tehdä lainavertailu, jotta saat kilpailukykyisimmät vaihtoehdot. Kilpailutuspalveluita löytyy netistä muutamia eri vaihtoehtoja, mutta paras lainan kilpailutus on selkeä sekä helppokäyttöinen Omalaina.fi. Kyseinen palvelu antaa yhdellä lainahakemuksella monta tarjousta jopa 30 eri pankilta ja rahoituslaitokselta. 

Omalaina.fi palvelu on tarkoitettu nille, jotka haluavat löytää yksinkertaisella tavalla lainaa netistä. Palvelu välittää lainahakemuksesi turvallisesti suosituimmille pankeille. Kilpailutuksen tekeminen on ilmaista eikä se sitouta sinua mihinkään. Hyväksyessäsi jonkin saamistasi lainatarjouksista, sitoudut tällöin lainan ottamiseen. 

Näin kilpailutat lainan

Siirry Omalainan sivuille aloittaaksesi lainojen kilpailutus. Tarjouksen pyytäminen on helppoa, täytä nopea hakemus ja palvelu kerää sinulle parhaimmat lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltaan. Ensimmäiset lainatarjoukset on mahdollista saada jopa minuuteissa hakemuksen täyttämisen jälkeen. Kun olet vastaanottanut lainatarjoukset alkaa varsinainen kilpailutusvaihe. Vertaile saamiasi lainatarjouksia toisiinsa, kiinnitä huomiosi varsinkin lainan todelliseen vuosikorkoon joka määrittää lainasi lopullisen hinnan. 

Eli kertauksena näin kilpailutat lainan:

  1.  Siirry Omalaina.fi-kilpailutuspalveluun
  2. Täytä hakemukseen vaaditut tiedot
  3. Palvelu lähettää sinun hakemuksesi useille pankeille kilpaulutettavaksi
  4. Saat lainatarjoukset jopa minuuteissa 
  5. Vertaile saamiasi lainatarjouksia, valitse edullisin sekä sopivin vaihtoehto itsellesi
  6. Löytäessäsi sopivan vaihtoehdon, siirry hyväksymään tarjous vaaditulla tunnistautumisella 

Lainojen kilpailutus hyödyt

Lainojen kilpailutus voi kuullostaa aikaa vievältä turhalta prosessilta, se on kaikkea muuta kuin sitä. Kilpailutus auttaa sinua käytännössä näkemään lainaan liittyvät kustannukset sekä ehdot. Varmasti haluaisit mieluummin löytää itsellesi lainan netistä, kun juoksea pankissa josta et välttämättä edes saisi tarvittavaa lainatarjousta. 

Kilpailutukseen ei liity suurempia riskejä, vaan päinvastoin se antaa taloudellista hyötyä sekä säästöjä. Mahdollisuuksien mukaan pyri kilpailuttamaan mikä tahansa laina, olipa se pankkilaina tai kulutusluotto. 

Mitä tarkoittaa lainan kilpailutus?

Lainan kilpailutuksella tarkoitetaan, että lainatarjoukset pyydetään useammalta lainantarjoajalta. Kilpailutusvaihe ei siis pelkästään tarkoita tarjouksien pyytämistä, vaan vantaanotettuihin lainatarjouksiin tulee myös tutustua huolellisesti. Lainan kilpailutus on luotu kuluttajia varten helpottaakseen lainanhakuprosessia. Se auttaa kuluttajia löytämään oikeasti edullisen lainan, päätymättä maksamaan ylimääräisiä kustannuksia. 

Pankkien vertailu voi olla hankalaa, kun korko ei ole aina sama

Kaikki netissä toimivat rahoitusyhtiöt ovat ilmoittaneet sivuillaan tarjoamiensa lainojen korkotasot. Nämä esitetyt korkotiedot ovat yleensä suuntaa-antavia, lopullinen korko määräytyy luotonmyöntäjän sekä hakijan mukaan. Korkoon  vaikuttaa myös haettu lainasumma sekä takaisinmaksuaika. Tämän takia sinun kannattaa ilmoittaa yhdellä hakemuksella rahoitusyhtiöille kaikki tarvittavat tiedot, jotta saat selville oman korkotasosi jolla voit saada lainaa. 

Lopulliseen lainapäätökseen sekä korkoon vaikutttaa seuraavat asiat: 

  • Valittu lainasumma
  • Omat henkilökohtaiset tiedot, tulotaso, aikaisemmat velat jne
  • Työsuhde (vakituinen vai määräaikainen)
 
Edellä mainitut seikat eivät päde jokaiseen lainapalveluun, sillä kaikilla pankeilla on omat ehdot lainan myötämiselle. Annettujen tietojen perusteella pankit sekä rahoituslaitokset tekevät sinusta luottoarvionnin ja päättävät oletko luotettava hakija sekä minkälainen on korkotasosi. Parhaimmassa tapauksessa sinä voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia yhdellä hakemuksella, josta voit valita halvimman ja sivuuttaa korkeakorkoisimmat. 
 
Koron lisäksi todellista vuosikorkoa voi nostaa muut kustannukset, avausmaksut sekä kuukausittaiset tilinhoitopalkkiot. 2019 jälkeen lainan muut kulut eivät voi olla yli 150 euroa vuodessa. Lisäksi 2020 voimaan astui laki, joka alensi lainojen korot 10 %. 2021 loppu vuoteen asti lainaa on siis mahdollista saada alle 10 % korolla!