Halvin laina

Edullisimman luoton, pikavipin tai kilpailukykyisimmän lainan löytäminen voi tuntua joskus hankalalta. Netti on pullollaan erillaisten lainatuotteiden myöntäjiä, joten vaikeuksia voi tuottaa sen halvimman vaihtoehdon havaitseminen. Myös lainavertailu voi tuntua aikaa vievältä, tästä syystä halusimme antaa selkeämmän kuvan mikä lainantarjoaja sekä lainatuote on juuri sinun tarpeisiisi sopivin. 

Lainatarpeen iskiessä voit helposti käyttää meidän palveluamme lainavertailun tekemiseen sekä halvimman lainan löytämiseen. Esittelemme taulukossamme suosituimmat matalakorkoiset lainat. Sivustomme kautta voit hakea halpaa lainaa 60 000 euroon asti sekä voit saada lainoillesi kilpailukykyisen 4 % koron. Meidän tarkoituksena on auttaa lainaa tarvitsevia parhaalla mahdollisella tavalla. 

5/5

Lainasumma
100 – 60 000 €

Korko
4,19 – 20 %

laina-aika
12 – 180 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
1 – 2000 €

Korko
0 – 20%

laina-aika
3 – 54 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 60 000 €

Korko
4,19 – 20%

laina-aika
12 – 180 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
10 – 5000 €

Korko
0 – 20%

laina-aika
3 – 36 kk

Arvostelu
Lue lisää

5/5

Lainasumma
100 – 10 000 €

Korko
13,9 – 19,9 %

laina-aika
8 – 80 kk

Arvostelu
Lue lisää

Haluatko nähdä lisää lainapaikkoja? Katso sivustomme pikalainavertailu.

Lainavertailu auttaa löytämään halvimman lainan

Etsiessään halvinta lainaa tulee ottaa huomioon monta seikkaa, esimerkiksi lainatyyppi vaikuttaa edullisuuteen. Jos vertailun avulla saa kulutusluoton joka sisältää 5 % koron, on se halpa löytö. Jos taas asuntolaina sisältäisi samaisen koron, olisi se suhteellisen kallis. Lainatyypin valitsemisessa tulee ottaa huomioon omat lainatarpeet. Kun lainaa haetaan esimerkiksi johonkin suurempaan hankintaan, on järkevin vaihtoehto kulutusluotto tai joustava laina. Pienemmän lainan tarpeessa hyvä ratkaisu voi olla pikalaina. 

Varmistuakseen halvimman lainan löytämisestä kannattaa suorittaa maksuton ja nopea lainavertailu. 

Mikä laina on halvin?

Tähän kysymykseen ei ole olemassa yhtä ja oikeaa vastausta. Ensimmäisenä kannattaa miettiä sitä millaiseen tarpeeseen laina tulee, lainatyyppi vaikuttaa suoranaisesti halvimman lainan löytämiseen. 

Lainatyyppien eroavaisuudet ovat lainasumma, laina-aika, korkotaso, lainaehdot sekä sisältääkö laina jotain vakuuksia. Yleisimpiä sekä haetuimpia lainatyyppejä ovat kulutuluotto, pikavippi sekä joustoluotto. 

Matalakorkoinen laina ei välttämättä ole aina halvin vaihtoehto

Löysitkö matalakorkoisen lainan ja haluaisit hyväksyä sen heti? Vaikka laina sisältäisikin halvan koron, ei se automaattisesti välttämättä tarkoita edullisinta vaihtoehtoa. Varsinkin isompaan lainasummaan vaikuttaa myös muut mahdolliset kulut, laina-ajan ollessa pidempi myös kustannukset kasvavat suuremmiksi. 

Lainan hintaan vaikuttavat tekijät

Lainan hinta on monen tekijän summa. Suurin vaikuttava tekijä olet sinä, mitä paremman maksukyvyn omaat, sen edullisempaa lainaa voit saada. Vakituisessa työsuhteessa olevalla lainanhakijalla on usein suuremmat mahdollisuudet saada halpaa lainaa, sillä se vaatii hyvää takaisinmaksukykyä.

Netissä toimivien luotonmyöntäjien kasvaessa pankkien välinen kilpailu kovenee. Pankit sekä rahoituslaitokset tarvitsevat jatkuvasti uusia asiakkaita. Niiden ainoana valttikorttina toimii oikea hinnoittelu. Tämä on kuluttajien etu, sillä mitä enemmän pankit joutuvat kilpailemaan uusista asiakkaista, sitä edullisempaa lainaa kuluttajien on mahdollista saada. Lainaa ei välttämättä kannata aina hakea samasta tutusta ja turvallisesta paikasta, sillä se on voinut nostaa hintojaan kovan kysynnän noustessa. 

Halvin laina kilpailuttamalla

Suoranaisesti lainan hintaan voi vaikuttaa kilpailutuksen jättämättä tekeminen. Kilpailutuksella pankit joutuvat vielä kovemmin tappelemaan saadakseen sinun asiakkuuden. Edullinen ja hyvä laina löytyy yhdellä hakemuksella, jonka jälkeen se lähetetään pankkien kilpailutettavaksi. Pankkien hinnoittelut tapahtuvat asiakaskotaisesti, eli vaikka sinä saisit lainan 4 % korolla, voi tuttavasi saada saman lainan jopa 10 % korolla. 

Tästä syystä lainatarjoukset kannattaa pyytää aina henkilökohtaisesti, silloin varmistut lainan edullisuudesta. Tämän hetken suosituin kilpailutuspalvelu on ehdottomasti Omalaina.fi, voit jättää sinne yhden hakemuksen jolla voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia. Ensimmäiset lainatarjoukset saat itsellesi vertailtavaksi välittömästi. 

Valitse lainatarjouksista halvin vaihtoehto ja siirry sen hyväksymiseen. Pankista sekä rahoituslaitoksesta riippuen rahat voi saada tililleen saman päivän aikana, viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa. 

Onko halpaa lainaa mahdollista saada ilman vakuuksia?

Kyllä on! Netissä toimivat lainapalvelut eivät välttämättä vaadi lainan hakemiselle vakuuksia. Vakuuksia vaaditaan tilanteissa jossa hakijalla ei ole konkreettista näyttöä siitä, että hän suoriutuisi lainan takaisinmaksamisesta, esimerkiksi vakaata tulotasoa. Vakuudellisten lainojen hakeminen on työläämpää, se vaatia paperityötä sekä oikean henkilön löytämistä takaajaksi. 

Tämän takia vakuudeton laina on parempi vaihtoehto, se soveltuu monenlaisten hankintojen rahoittamiseen tai aikaisempien luottojen yhdistelemiseen. Se antaa joustovaraa talouteen sekä mukautuu elämäntilanteeseen sopivaksi. Halutessaan vakuudettoman lainan voi maksaa ennenaikaisesti takaisin ilman lisäkuluja. 

Mistä halvin kulutusluotto?

Halvin kulutusluotto löytyy parhaiten oikeaoppisella vertailulla. Kulutusluotto sisältää suuremman lainasumman, eli pienikin ero todellisessa vuosikorossa voi kasvattaa lainan lopullista hintaa. Edullinen kulutusluotto on halvempi vaihtoehto kuin kalliimmat pikavipit tai joustoluotot. Mitä suurempi lainasumma on kyseessä, sitä matalamman koron se sisältää. 

Kun olet pyytänyt lainatarjouksia useammista paikoista, suosittelemme tutustumaan niihin huoellisesti. Allekirjoita lainasopimus vasta lainavertailun jälkeen. Sivustomme tarkoituksena on auttaa sinua löytämään yksinkertaisella tavalla halpa kulutusluotto, joten siirry tekemään kulutusluotto vertailu jotta saat tarkemman käsityksen siitä mistä lainaa kannattaa hakea. 

Näin löydät halvimman luoton

Halvimman luoton löytämiseksi kannattaa pyytää monta lainatarjousta eri luotonmyöntäjiltä sekä analysoida niitä keskenään. Lainatarjouksien pyytäminen pankeilta sekä rahoituslaitoksilta on turvallista eikä se sido luoton ottamiseen. Ensimmäisenä kiinnitä huomio luoton kokonaiskustannuksiin ennen lainatarjouksen allekirjoittamista. 

Ohjeet halvan luoton löytämiseksi: 

  • Tee maksuton luottovertailu
  • Jätä hakemus sellaiseen paikkaan mistä saat useita lainatarjouksia
  • Analysoi  lainatarjouksia tarkasti
  • Valitse edullisin ja järkevin vaihoehto, joka soveltuu juuri sinun tarpeisiisi
  •  Allekirjoita lainasopimus ja jää odottelemaan vastausta
  • Lainapaikasta riippuen rahat maksetaan tilille jopa saman päivän aikana